filosofie

image.jpeg

De tafel is misschien wel het belangrijkste onderdeel van je huis. Je ontvangt er vrienden, je leest er de krant, je eet er, zit er te werken. Er speelt zich een heel leven af.
Een tafel is ook het moderne bureau en staat vaak op een belangrijke plaats in de woonkamer, de keuken of de werkkamer. Je tafel bepaalt in hoge mate het karakter van de ruimte.
Het belang van een mooie en goede tafel valt niet te overschatten. Daarom is de keuze van een tafel ook zo belangrijk. Ik maak tafels zoals ik ze zelf graag in huis wil hebben. Ik maak ze van allerlei materialen. Van oud hout, mooie oude planken, metaal en geroest ijzer. Ik zoek vaak eindeloos naar het goede materiaal en nog belangrijker naar een passende combinatie, waarin de materialen elkaar versterken.
Een tafel is voor mij een kunstwerk en een object van warmte en gevoel. Het maken van een tafel duurt bij mij lang. Het ontwerp en het design moeten goed zijn. Het is almaar zoeken naar de ideale vorm en compositie. Er is ook geen tafel gelijk. Iedere tafel is uniek, wordt gesigneerd en genummerd. Je haalt iets bijzonders in huis. Voor zulke specifiek ambachtelijke en door een kunstenaar ontworpen en gemaakte tafels is de prijs laag.
Wil je meer weten mail, bel of kom langs. Wil je iets speciaal? Speciaal voor jou ontwerp ik iets moois.


Erik Dijkstra